De herfst is weer aangebroken en dat betekent dat het tijd is voor de jaarlijkse griepprik. Voor wie is deze griepprik? En welke bijwerkingen kun je verwachten?
Lees verder over 'Wat zijn de bijwerkingen van de griepprik?' op gezondheidsnet.nlMeer dan een half miljoen Nederlanders voelen zich minder goed zodra de dagen korter worden. Hoe kom je die donkere maanden het best door?
Lees verder over 'Skip de winterdip. Zo doe je dat!' op gezondheidsnet.nlWeet je dat de miljoenen micro-organismen in je mond een grote invloed hebben op je darmgezondheid? Steeds meer onderzoek toont aan hoe belangrijk het is om een goede mondgezondheid te hebben. Een gezonde mond is letterlijk de poort naar onze gezondheid.
Lees verder over 'Waarom het zo belangrijk is om je mond gezond te houden' op gezondheidsnet.nlGemiddeld brengen we een derde van ons leven slapend door. Hoe doe je dat zo goed en fijn mogelijk? Dat heb je voor een groot deel zelf in de hand.
Lees verder over 'Lekker slapen doe je zo (+ 5 tips voor een veilige slaapkamer)' op gezondheidsnet.nlPuzzelen ouderwets, tuttig of saai? Nee joh! Het is niet alleen uitdagend, maar ook nog eens supergezond voor je. Koko Beers, neurobioloog bij de Hersenstichting legt het uit.
Lees verder over 'Puzzelen is gezonder voor je brein dan je denkt: dit is waarom' op gezondnu.nlBij gehoorproblemen gaan patiënten meestal eerst naar een audicien of audioloog voor een gehoortest. Als de audicien of audioloog het nodig vindt dat de patiënt door een kno-arts wordt gezien, komt het voor dat de patiënt dan eerst (weer) naar de huisarts gaat om een verwijzing voor de kno-arts te vragen. ...
Lees verder over 'Bij gehoorproblemen niet meer via de huisarts naar de kno-arts'Hoe gaan wratten weg?
Als u weinig last heeft van de wratten kunt u het beste afwachten en niets doen.
De helft van de wratten verdwijnt vanzelf binnen 1 jaar. Na 2 jaar zijn bij twee derde van de mensen alle wratten verdwenen. Een enkele keer blijven ze veel langer zitten. ...
Lees verder over 'Ik heb last van wratten'De zelfafnameset en het uitstrijkje zijn beiden betrouwbaar.
https://www.rivm.nl/bevolkingsonderzoek-baarmoederhalskanker/zelfafnameset
De zelfafnameset is een betrouwbare manier om HPVhumaan papillomavirus
(het virus dat baarmoederhalskanker kan veroorzaken) op te sporen. De
zelfafnameset is niet geschikt om afwijkende cellen te ontdekken.
Daarvoor is een uitstrijkje nodig. Als er HPV wordt gevonden in de
zelfafnameset, moet ...
Lees verder over 'Zelftest voor het opsporen van baarmoederhalskanker'Patiëntenvragenlijsten praktijk
Geachte heer/mevrouw,
Wilt u meewerken aan onze patiënten enquête? Dit kost u ongeveer tien minuten van uw tijd en is volledig anoniem.
Uw mening telt
Onze huisartsenpraktijk is er in de eerste plaats voor u. Uw mening over de praktijk is daarom heel belangrijk.
Door de vragenlijst ...
Lees verder over 'Vertrouwd op bezoek bij uw huisarts '